Gevelbekleding

Klassiek of modern

Gevelbekleding in hout

Houten gevelbekleding geeft een gebouw een rustige, natuurlijke en kwalitatieve aanblik. Tegelijk kunnen houten accenten in de gevelbekleding een erg moderne en tijdloze look creëren.

Verstraete Schrijnwerken biedt een uitgebreid gamma gevelbekledingsproducten aan die aan al uw behoeften zullen voldoen. 

Wij hebben jarenlange ervaring op dit gebied. Ons team van experts helpt u graag bij het kiezen van de juiste gevelbekleding voor uw project.

Wij streven naar perfectie en wij zorgen ervoor dat uw gevelbekledingsproject op tijd en binnen het budget wordt afgerond. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Stijn Verstraete

ZAAKVOERDER

Hulp nodig? Contacteer ons

+(32) 474 66 72 93 of info@verstraeteschrijnwerken.be

Houten gevelbekleding

Soorten hout voor de gevel

Er zijn veel verschillende soorten houten gevelbekleding op de markt, elk met zijn eigen unieke voordelen. De populairste:

Cederhout: Cederhout is een populaire keuze, omdat het van nature bestand is tegen rot en insecten. Het is ook een lichtgewicht houtsoort, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Ceder gevelbekleding kan naturel worden gelaten of worden gebeitst om een verscheidenheid aan looks te creëren.

Cipres: Cipres is een andere houtsoort die ook van nature bestand is tegen de weersomstandigheden. Cipressenhout is ook erg goed bestand tegen termieten en ongedierte.

Grenen: Grenenhout is een zachte houtsoort die vaak wordt gebruikt voor gevelbekleding.

Soorten technieken van houten gevelbekleding

Wat is een Bevelsiding?

Bevelsiding planken nemen geleidelijk af in dikte. Qua resultaat zit je met bevelsiding planken tussen potdekselplanken en Zweeds rabatdelen in. Halfhouts rabatdelen hebben een inkeping aan de onderkant en zijn aan de bovenkant zo gesneden dat ze in de inkeping vallen.

– Shiplap: Shiplap is een type gevelbekleding dat bestaat uit overlappende planken. Dit type wordt vaak gebruikt in schuren en andere rustieke gebouwen.

– Tand en groef: bestaat uit planken die als puzzelstukjes in elkaar passen. Dit type gevelbekleding kan horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd.

– Boord en lat: bestaat uit brede planken die uit elkaar geplaatst zijn en dan bedekt worden met een kleinere plank. 

gevelbekleding

Wat is Channelsiding?

Het is een type houten gevelbekleding met name gebruikt voor verticale toepassingen. Waar Rabatdelen ronde hoeken hebben wordt bij deze bewerking een vrijwel rechte uitsparing uit het hout gemaakt. Een andere benaming hiervoor zijn Sponningschroten.

Wat is een Vellingdeel?

Vellingdelen zijn eigenlijk houten planken die je gemakkelijk in elkaar kan schuiven. Ze hebben aan de ene lange zijde een mes en aan de andere een groef. Daarnaast hebben de planken ook een soort van afgezaagd hoekje. Dit noemen ze de zogenaamde velling.

Onze specialisten staan je graag te woord. Vul het formulier onderaan deze pagina in, of bel ons vrijblijvend op voor advies en informatie. 

Onderhoudsvriendelijk, niet onderhoudsvrij

Aandachtspunten houten gevelbekleding

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van houten gevelbekleding op uw huis of commercieel gebouw. Verstraete Schrijnwerken zorgt voor een optimale plaatsing en een ultieme bescherming tegen:
Duurzaam en ecologisch

Voordelen van houten gevelbekleding

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van houten gevelbekleding op uw huis of bedrijfsgebouw. Houten gevelbekleding is:

Esthetisch aantrekkelijk

Houten gevelbekleding kan uw gebouw een natuurlijke en warme uitstraling geven.

Duurzaam

Houten gevelbekleding is afkomstig van duurzaam bosbeheer en kan vele jaren meegaan.

Energie-efficiënt

Hout is een goede isolator en houdt uw gebouw koel in de zomer en warm in de winter.

Gemakkelijk te onderhouden

Houten gevelbekleding is gemakkelijk schoon te maken en vergt niet veel onderhoud.

Milieuvriendelijk

Gevelbekleding van hout is een hernieuwbare grondstof die recyclebaar en biologisch afbreekbaar is.

Met de juiste vakmannen voor de uitvoering en planning kan uw gevelbekleding een echte eyecatcher worden.

Bespreek jouw project

Contacteer ons om jouw project en de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.
We geven je ons advies en indien gewenst een gedetailleerde prijsofferte.

Waarom voor Verstraete Schrijnwerken kiezen

Redenen om met ons aan de slag te gaan?

100% Duurzaam

Hout is duurzaam en ecologisch. Bouw met een hart voor de toekomst.

100% Kwaliteit

We leveren enkel top kwaliteit. Elk project tot in de puntjes verzorgd.

100% Vakmanschap

Ons team bestaat uit experts en geschoolde vaklui.

Realisaties

Laat je inspireren door ons werk

FAQ

Veel gestelde vragen

Gevelbekleding is een soort wandbekleding die wordt gebruikt om de buitenkant van een gebouw te beschermen en te verfraaien. Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding, maar houten gevelbekleding is een van de meest populaire.

Houten gevelbekleding kan worden gebruikt op zowel commerciële als residentiële gebouwen. Het wordt vaak gebruikt om beschadigde of lelijke muren te bedekken, of om het uiterlijk van een gebouw te verbeteren. Houten gevelbekleding kan ook helpen om een gebouw te beschermen tegen de weers- en klimaatomstandigheden.

Hout is om vele redenen een populaire keuze bij gevelbekleding. Het is aantrekkelijk, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Hout kan ook helpen een gebouw te beschermen tegen weers- en klimaatomstandigheden.

Hout vereist regelmatig onderhoud, zoals schilderen of beitsen, om het er op zijn mooist uit te laten zien. Het kan ook beschadigd raken door weers- en klimaatomstandigheden. Onbehandeld hout is ook brandbaar.

 

Houten gevelbekleding dient (afhankelijk van de soort) om de paar jaar behandeld te worden met een watervaste kit om het te beschermen tegen de elementen. Het is ook belangrijk om het vrij te houden van puin en planten, die het hout na verloop van tijd zouden kunnen beschadigen.

.

Verstraete Schrijnwerkerij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen van houten gevelbekleding. Wij gebruiken enkel materialen van de hoogste kwaliteit en ons team is ervaren in alle types van gevelbekleding. Wij bieden ook een verscheidenheid aan afwerkingen om uit te kiezen, zodat u de perfecte look kunt vinden voor uw huis of commercieel gebouw. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte!

Wil je een project bespreken ?

Vraag vrijblijvend advies of een prijsvoorstel,
we gaan vol voor elk project

Contacteer ons

Verstraete Stijn

Verstraete Schrijnwerken dat is hout specialist Stijn Verstraete en zijn team. Neem vrijblijvend contact met ons op. Stijn of één van de medewerkers nemen snel contact met je op en beantwoorden graag al je vragen.

Eekhoutstraat 10 – 8755 RUISELEDE
Gratis Offerte of Advies

Vraag een Offerte

Scroll naar boven